2007. december 4., kedd

Megkezdődik a középiskolai felvételi eljárás

Sok kisdiák számára nehéz időszak következik: megkezdődött a központi felvételi eljárás folyamata. A középiskolák harmada írja elő a központi felvételin való részvételt.
Amennyiben ilyen intézménybe kívánnak felvételizni, a vizsgára december 7-ig kell jelentkezni. A felvételi vizsgán magyar nyelvi és matematikai feladatsort kell megoldani, melyre egyenként 45 perc áll a felvételizők rendelkezésére. A felvételi tesztekre a következő időpontokban kerül sor: a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokban 2008. január 25-én 14 órától, a 9. évfolyamra történő beiskolázás központi írásbeli felvételi vizsgáit a középiskolákban és a szakiskolákban 2008. január 26-án 10 órától, a pótló felvételi vizsgát 2008. január 31-én 14 órától írhatják a jelentkezők.
Pótló felvételi vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző alkalommal nekik fel nem róható ok (pl. orvos által igazolt betegség) miatt nem tudtak részt venni az írásbelin.Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet írásbeli vizsgát.

MÉG NEM KÉSŐ!!!!! KIADÓNK SZÁMOS KIADVÁNNYAL SEGÍTI A BIZTOS BEJUTÁST A KIVÁLASZTOTT ISKOLÁBA! Látogassak el könyvesboltunkba (1073 Budapest, Klauzál u. 1., 06-30/501-2971, konyvesbolt kukac felvesznek.hu), vagy keressék fel kollégáinkat a www.felvesznek.hu oldalon, készséggel állunk rendelkezésükre.

Nincsenek megjegyzések: